Bovensmilde - Zaterdag 30 september speelde BSVV haar eerste thuiswedstrijd deze competitie tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde en onbekende OZC uit Ommen. Een leuke graadmeter voor BSVV. Aan het einde van de wedstrijd bleek OZC net iets te sterk voor BSVV en nam de punten verdient mee naar Ommen door met 1-3 te winnen.
 
Op een druilerig sportpark De Spil begonnen de gasten uit Ommen fel en vol passie aan de wedstrijd. Een genot om naar te kijken gaf trainer Alex Visser van BSVV aan in de rust. In de 6e minuut leverde dit de gasten ook de openingstreffer op. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd goed voor gegeven, de geheel vrijstaande Niels Jansen werd bereikt en liet keeper Daan het nakijken. Na dit openingsoffensief van circa een kwartier, kwam BSVV beter in de wedstrijd. Het bleef voetballend de oplossing zoeken maar kon qua kansen geen potten breken. OZC was dichtbij de 0-2, maar het schot belandde via de lat achter het doel. De rust leek dan ook met een 0-1 tussenstand bereikt te worden, maar hier dacht de snelle rechtsbuiten Christian Dijk anders over. Op snelheid was hij Martijn de baas en via een droge schuiver in de korte hoek liet hij Daan kansloos. Een domper zo vlak voor rust voor BSVV dat zeker niet minder was dan OZC, maar de gasten waren deze middag net even wat slimmer en sluwer dan BSVV.
 
Na rust een zelfde spelbeeld, beide teams zochten deze middag de voetballende oplossing en BSVV kwam nu ook wat vaker voor het doel van OZC. Aan de andere kant bleef men veelvuldig de snelle Dijk zoeken die voor veel gevaar zorgde maar de trekker niet definitief wist over te halen. BSVV bleef dan ook zoeken naar de aansluitingstreffer. Aanvoerder Jordy de Groot ging op avontuur en soleerde door de defensie van OZC waarbij hij de geheel vrijstaande Marten niet over het hoofd zag die de 1-2 binnen schoot. BSVV was terug in de wedstrijd maar dit was van korte duur. Aanvoerder Frank Jansen werd op randje buitenspel gevonden en schoot de bal simpel achter Daan. Z’n 10 minuten voor tijd was het opnieuw Jordy die goed mee op kwam en de verdedigers van OZC de baas was. Ditmaal werd hij onreglementair gestopt met een strafschop tot gevolg. Nico Hoogeveen nam plaats achter de bal, maar de anders zo trefzekere spits zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van OZC. OZC speelde hierna simpel de wedstrijd uit en nam zo de 3 punten mee naar Ommen.
 
Volgende week volgt een uitwedstrijd voor BSVV tegen SC Lutten. Ook een nieuwe tegenstander voor BSVV. OZC speelt thuis tegen Hollandscheveld.
 
Statistieken BSVV – OZC 0-2 (1-3)
6: Niels Jansen (OZC): 0-1
39: Christian Dijk (OZC): Gele kaart
45: Christian Dijk (OZC): 0-2
70: Marten Homan (BSVV): 1-2
72: Frank Jansen (OZC): 1-3
78: Niels Jansen (OZC): Gele kaart
82: Nico Hoogeveen (BSVV): Mist penalty
 
Opstelling BSVV: Daan Budding, Angelo Hummel, Jordy de Groot ©, Robin Timmer, Martijn Hemmes, Rogier Deelstra, Rob Schreuder (Remon Homan), Yannick Prakken (Jiano Singadji), Kaji Mohammed, Nico Hoogeveen, Marten Homan
 
Wissels: Jiano Singadji, Remon Homan, Thomas Klein Bramel, Tom Drent
 
Man van de wedstrijd: Jordy de Groot