Beilen - Zaterdag 23 september was het dan zover. Na een afwezigheid van twee seizoenen mag BSVV het weer gaan proberen in de derde klasse. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is dan ook meteen een mooie. Op een zonovergoten sportpark in Beilen staat de Midden-Drenthe derby tegen Fit Boys op het programma. Fit Boys kende een goede voorbereiding met een knappe overwinning in het beker toernooi tegen o.a. ACV 2. BSVV werd een week eerder uitgeschakeld door te verliezen van Achilles 1894 (4-1) en ligt daardoor uit het bekertoernooi.
 
Trainer Alex Visser kon deze middag beschikken over een volledig fitte selectie. En er was na de blamage een week eerder zeker wel iets recht te zetten. Onder toeziend oog van de camera van RTV Drenthe was het Fit Boys dat in de beginfase het betere van het spel had. BSVV was duidelijk nog zoekende en kwam een keer goed weg toen een van de spitsen alleen op keeper Daan afkwam, maar de bal naast het doel schoot. Naarmate de eerste helft vorderde kwam BSVV steeds beter in het spel en wist ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Fit Boys te komen. Marten kon halverwege de eerste helft alleen op de keeper af, maar zijn schot werd gestopt. BSVV voelde dat er wat te halen was voor de rust en kwam nog een paar keer gevaarlijk uit. Helaas was het slordig in de eindpass die vaak net niet goed aan kwam en zo gingen we rusten met een 0-0 stand.
 
Zonder wijzigingen werd er begonnen aan de tweede helft. Het was de 51ste minuut toen Kaji, door een mooie combinatie met Marten, knap vrij werd gespeeld voor de keeper. Kaji schoot de bal beheerst binnen en BSVV kwam daarmee op een 0-1 voorsprong. Niet veel later moest Michael het veld verlaten omdat hij zijn tweede gele kaart van de middag in ontvangst kon nemen. Doordat Fit Boys met een man meer de aanval zocht, kon BSVV er met een paar gevaarlijke counters uit komen. Kans op kans werd er gemist. De eerste was voor Nico die de bal wild en onbeheerst hoog over schoot. Hij zag helaas de geheel vrijstaande Yerold niet staan. Niet veel later was het Marten die helemaal vrij voor het doel de bal in de handen van de keeper schoot. De laatste kans aan BSVV zijde was voor de mee opgekomen verdediger Robin. Ook hij wist oog in oog met de keeper niet het bevrijdende doelpunt te maken en zo bleef het spannend. Fit Boys gooide alles op alles en er kwamen een paar lange spitsen bij. De bal werd nog een keer hard voorgegeven vanaf de linker kant, maar via een scrimmage werd de bal over de achterlijn gespeeld. Na wat blessuretijd floot scheidsrechter Venekamp voor het einde en was BSVV dit keer, gezien de kansen, de terechte winnaar van de Midden-Drenthe derby.
 
Volgende week komt OZC Ommen op bezoek in Bovensmilde. We hopen dan net als van vandaag weer op de geweldige steun van onze grote trouwe aanhang.
 
Statistieken Fit Boys – BSVV 0-1 (0-0)
37: Michael Wesenhagen (BSVV): Gele kaart
51: Kaji Mohammed (BSVV): 0-1
60: Michael Wesenhagen (BSVV): Rode kaart (2* geel)
78: Wilko Stevens (Fit Boys): Gele kaart
 
Opstelling BSVV: Daan Budding, Angelo Hummel, Jordy de Groot ©, Robin Timmer, Martijn Hemmes, Rogier Deelstra, Yerold Klein, Michael Wesenhagen, Kaji Mohammed, Nico Hoogeveen, Marten Homan (89e Yannick Prakken)
 
Wissels: Yannick Prakken, Jiano Singadji, Rob Schreuder
 
Man van de wedstrijd: Kaji Mohammed