Het einde van het meest bizarre voetbalseizoen dat we ons kunnen herinneren nadert. De teams voor het volgende seizoen zijn ingeschreven en op 15 juni 23:59 uur sluit de overschrijvingsperiode. Zoals ieder jaar zijn er weer spelers die bij een andere club willen voetballen of juist bij ons willen komen voetballen. Vorige week verscheen nog een bericht in de krant van een club in Oost-Groningen die een naburige vereniging betichtte van spelersroof. Toevallig in het geboortedorp van ondergetekende. Dit soort berichten zijn van alle tijden. En iedere club heeft hierbij zijn eigen belang voorop staan.

De overheid heeft aangekondigd dat vanaf 1 juli sportkantines weer mogen worden geopend. Natuurlijk heeft BSVV een enorm belang dat de kantine weer open gaat. Toch hebben wij vooralsnog besloten de kantine niet open te doen. De regels voor sportkantines zijn namelijk identiek aan die van de overige horeca. Wij hebben op dit moment de faciliteiten nog niet op orde om hieraan te voldoen, voorts zijn onze vrijwilligers hier niet op ingericht en voor opgeleid. Last but not least mag onze kantine alleen open als we een verenigingsgerelateerde activiteit hebben. Nog even geduld dus, wij wachten met smart op een verdere versoepeling!

Voor veel leden is het een spannende periode. In welk team speel ik volgend jaar en waar spelen mijn vriendjes? Iedereen heeft daarbij zijn belangen en vaak staan ook daar de eigen belangen voorop. Nu is onze jeugdafdeling ternauwernood groot genoeg om voor iedere leeftijdscategorie een team samen te stellen, dus van selectie is nauwelijks sprake. In de leeftijdscategorie waar dit wel kan leidt dit soms tot frictie. Gelukkig slaat ons jeugdbestuur zich hier goed doorheen. Wat echt belangrijk is? Met plezier voetballen. En dat doe je met elkaar en niet alleen.

Bij de senioren gaan we volgend jaar weer spelen met een tweede elftal. Onze jo-19 stroomt nagenoeg volledig door naar BSVV 2 hetgeen betekent dat we volgend jaar weer een opleidingselftal hebben. Belangrijk voor de doorstroom naar ons eerste elftal en belangrijk voor de ontwikkeling van deze spelers. We willen deze spelers ook wat bieden en daarom krijgt dit team een eigen trainer. René Boerma is bereid gevonden dit team op de donderdag te trainen en op de zaterdag te begeleiden. Op dinsdag zullen de eerste en tweede selectie gezamenlijk trainen. Ook hier hebben we te maken met belangen. Is het veld wel groot genoeg, kunnen de nieuwe spelers het niveau wel aan? Wij hebben als bestuur de keus gemaakt die wat ons betreft in het belang is van BSVV.

Wat vinden wij hierbij belangrijk? Dat jonge spelers behouden blijven voor BSVV, stappen kunnen maken in hun ontwikkeling en op termijn de aansluiting bij de eerste selectie kunnen krijgen. En natuurlijk willen we een goed functionerend 2e team waarin spelers die afvallen bij het eerste wedstrijdritme kunnen houden en kunnen terugkomen na een blessure. Naast een trainer is een nieuwe shirtsponsor gevonden en ook met de leider zijn we ver. Wij zijn er van overtuigd dat een goed functionerend eerste elftal een goed functionerend 2e elftal nodig heeft en andersom. Want wat was ook alweer echt belangrijk? Met plezier voetballen. En dat doe je met elkaar en niet alleen. En die belangen, die zijn vaak niet zo belangrijk.

Ik wens jullie allen een goede zomer met wellicht nog een vakantie in eigen land of toch een buitenland. Veel plezier en we zien jullie graag gezond terug na de zomer.

Namens BSVV
Gerard Gelling
Voorzitter a.i.