Met ingang van 29 april a.s. kunnen wij de jeugdtrainingen weer hervatten.

Hiertoe stellen we de volgende regels voor om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Wij hebben deze regels afgestemd met de verantwoordelijke beleidsambtenaren bij de gemeente. Alleen als deze regels worden nageleefd kan er getraind worden. Wij verzoeken iedereen daarom kennis te nemen van het onderstaande.

Algemeen beleid
Voor alle jeugdtrainingen geldt het volgende:
1. Dat de mogelijkheid tot het hervatten van jeugdtrainingen bestaat wil nog niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Het is aan de jeugdtrainers om naar eigen inzicht te bepalen of hij of zij de trainingen weer gaat oppakken. Indien de jeugdtrainer om eigen redenen, bijvoorbeeld omdat deze persoon in een risicogroep zit of in de zorg werkzaam is, besluit om de trainingen niet te hervatten dan dient dat gerespecteerd te worden.
2. Voor iedereen geldt: wie klachten heeft moet thuisblijven. Dit geldt ook voor milde klachten als hoesten. Ook als een ander gezinslid van een jeugdspeler of jeugdtrainer koortsverschijnselen heeft, dient hij of zij thuis te blijven. Jeugdtrainers zullen erop toezien dat spelers klachtenvrij zijn. Indien spelers klachten vertonen voor of tijdens de training, heeft de jeugdtrainer het recht om deze speler naar huis te sturen.
3. Het sportpark is met ingang van 29 april a.s. alleen toegankelijk voor jeugdspelers, jeugdtrainers/leiders en een aantal specifieke BSVV-vrijwilligers. Uitzonderingen hierop zijn alleen mogelijk met toestemming van een bestuurslid. Trainers zien toe op de handhaving van het voorgaande. In geval van overtreding zullen zij de ongeoorloofde bezoekers manen het sportpark te verlaten. Gebeurt dit niet dan wordt de training gestaakt. De trainers worden hierbij ondersteund door het bestuurslid jeugdzaken en ons jeugdkader.
4. Jeugdspelers en jeugdtrainers dienen zich thuis om te kleden en te douchen. De kleedkamers en de kantine gaan niet open.

Bijzondere regels voor jeugdspelers jonger dan 12 jaar
1. Jeugdspelers moeten, als ze worden gebracht, door ouders afgezet worden op de parkeerplaats van BSVV. Het is niet de bedoeling dat ouders meelopen naar het veld of het sportterrein betreden. Ouders hebben hierdoor niet de mogelijkheid om bij de jeugdtrainingen te kunnen kijken.
2. Jeugdtrainers houden ten opzichte van elkaar en de jeugdspelers anderhalve meter afstand.

Bijzondere regels voor jeugdspelers van 12 jaar en ouder
1. Voor jeugdspelers vanaf de Jo13 en ouder dienen de spelers onderling anderhalve meter afstand te houden ten opzichte van elkaar en van de jeugdtrainers.
2. De trainingen zullen worden aangepast om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Dit betekent geen normale partijvormen of positiespel tijdens de trainingen.
3. Het is niet de bedoeling dat spelers in groepen naar het sportpark fietsen; doe dit alleen of met maximaal twee personen. 

Coronatoezichthouders
1. Voor alle jeugdteams die minder dan 10 jeugdspelers op de training hebben, is de jeugdtrainer verantwoordelijk voor de handhaving van de corona-maatregelen. De jeugdtrainer dient tenminste 18 jaar oud te zijn.
2. Voor alle jeugdteams met meer dan 10 jeugdspelers dient naast de (volwassen) jeugdtrainer een coronatoezichthouder aanwezig te zijn. Dit kan een ouder, leider of 2e trainer zijn. De coronatoezichthouder laat de invulling van de training aan de jeugdtrainer over en hij of zij houdt uitsluitend toezicht op de naleving van het coronabeleid.
3. De coronatoezichthouder is tenminste 18 jaar oud.
4. De training kan pas aanvangen als de coronatoezichthouder aanwezig is (bij meer dan 10 aanwezige jeugdspelers). Als blijkt dat, om wat voor reden dan ook, er geen coronatoezichthouder aanwezig kan zijn wordt de training direct afgelast. 
5. Jeugdtrainers tot en met de JO12 en coronatoezichhouders krijgen met ingang van 4 april a.s. een oranje hesje
6. Op de reguliere trainingsavonden, zijnde de maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond, zal ter aanvulling ook een (jeugd)bestuurslid aanwezig zijn. Deze (jeugd)bestuurslid vervult tevens de taak van coronatoezichthouder.

Trainingen staan open voor niet-leden
Ook niet-leden van BSVV zijn welkom bij de jeugdtrainingen van BSVV. Dit geldt uitsluitend voor jeugdspelers van jonger dan 18 jaar oud. Deze spelers kunnen tot de aanvang van het volgende seizoen kosteloos meetrainen. Niet-leden dienen zich wel op voorhand te melden bij de desbetreffende jeugdtrainer of bij het jeugdbestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het bestuur,

 

Niels Hoogeveen
Bestuurslid Jeugdzaken