Na een succesvolle ledenvergadering en de berichtgeving hierover afgelopen woensdag kregen we amper tijd om adem te halen. Donderdagmiddag besloot de KNVB op advies van het RIVM om de voetbalcompetitie tot 1 april stil te leggen. Tevens werd geadviseerd trainingen en andere bijeenkomsten niet door te laten gaan. Als bestuur sta je dan meteen voor een keuze, volgen we dit advies op of niet.

Na kort overleg waren we er eigenlijk snel uit. Hoewel kleinschalige trainingen binnen de richtlijnen van het RIVM technisch gezien mogelijk zouden zijn, kunnen wij als kleine vrijwilligersorganisatie niet de maatregelen treffen om aan die richtlijnen te voldoen. Vraagstukken als hoe gaan we om met het gebruik van de kleedkamers, gaan we tussendoor extra schoonmaken en hoe bewaken we dat hoestende leden thuis blijven, kunnen wij als vereniging helemaal niet beheersen. De enige verstandige keuze is dan om het advies te volgen en alles af te lasten. En vanzelfsprekend kan dan de kantine ook niet open zijn.

Gebeurt er dan echt helemaal niets bij BSVV? In ieder geval zo min mogelijk. De onderhoudsploeg is verzocht alleen de hoogst noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Voor de door BSVV gebruikte ruimtes is deze gedwongen voetbalpauze een kans. We kunnen tussentijds een broodnodige grote schoonmaak uitvoeren. 2 vliegen in 1 klap, alles wordt weer schoon en we verminderen het besmettingsgevaar. Vanzelfsprekend houden we ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Ons kersverse bestuurslid Algemene Zaken, Sandra Sikkenga gaat hier in overleg met de kantinecommissie en de schoonmaaksters mee aan de slag.

Conditioneel is een gedwongen pauze in deze fase van het seizoen een ramp. Ik kan me voorstellen dat u nu kinderen thuis hebt die teveel energie hebben, er is immers geen voetbal. Het is natuurlijk geen bezwaar om die kinderen individueel te laten sporten. Bovensmilde kent voldoende verkeersluwe wegen waar gerend kan worden, wellicht wilt u als ouder zelfs mee. Ik ben er van overtuigd dat Ben Batterink, onze hoofdtrainer, zijn pupillen van de eerste selectie heeft voorzien van een individueel trainingsschema zodat zij op 4 april tegen Nieuwleusen SV, maar vooral op 13 april (2e Paasdag) in de derby tegen Fitboys topfit op het veld zullen staan!

Wij hopen dat we met deze maatregelen het corona-virus snel de baas zullen zijn. Het meest vervelende vind ik nog dat we de verbinding, die afgelopen dinsdag op de ledenvergadering zo goed voelbaar was, de komende tijd noodgedwongen moeten missen. De opkomst was dinsdag hartverwarmend en heeft veel mensen goed gedaan. Laten we dat gevoel vasthouden!

Laten we tot 1 april vooral een beetje normaal blijven doen. De distributiecentra liggen vol en er is geen voedselgebrek.Vergeet ook niet dat we in 1 van de gezondste landen ter wereld leven. Als bestuur hopen wij jullie snel weer te zien en te spreken. Uiteraard bij BSVV.

Namens het bestuur,
Gerard Gelling
Voorzitter a.i.