Bsvv heeft zich weten te handhaven in de 3e klasse. Het rekende in de finaleronde van de nacompetitie af met 4e klasser Vitesse'63. Good old Marten Homan, die nu echt zijn allerlaatste wedstrijd voor het 1e speelde (maar zeg nooit nooit), bezorgde zijn ploeg in de laatste minuut van de verlenging de overwinning: 0-1.

Op een winderig sportpark van Sv Pesse (de wedstrijd werd op neutraal terrein afgewerkt) begonnen beide ploegen om half 3 aan deze finale. Trainer Arnold vd Broek had in tegenstelling tot de afgelopen weken de beschikking over een ruime selectie. Tevens werden oudgedienden Nico Hoogeveen en Marten Homan bereid gevonden om er deze belangrijke middag bij te zijn. Bsvv schoot uit de startblokken en kreeg binnen de minuut een aardige mogelijkheid om de score te openen. Kaji Mohammed werd op rechts weggestuurd, maar zijn voorzet was net te scherp om een medespeler te bereiken. Dit was voorlopig ook het laatste wapenfeit van de Bovensmildegers. Hierna was het de ploeg uit Koekange die voor het meeste gevaar zorgde. Eerst was het keeper Daan Budding, die met een uitstekende redding, de topscoorder van Vitesse'63 van scoren af wist te houden en even later kwam Bsvv met de schrik vrij toen linkerspits Alfred Pekel uit kansrijke positie wild over schoot. Ook in het restant van de 1e helft was de ploeg uit Koekange de bovenliggende partij, maar echt grote kansen leverden dat niet meer op. En zo zochten beide ploegen met de brilstand de kleedkamer op.
Door een tactische wisseling aan Bsvv zijde had de ploeg in de 2e helft meer grip op de wedstrijd. Bsvv had deze helft ook het betere van het spel. Nico Hoogeveen was na rust 2x dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrije bal werd onder de lat weggetikt door de doelman. En ook zijn afstandsschot belandde aan de verkeerde kant van de paal. Verder kreeg Himen Mohammed nog een aardige mogelijkheid, maar zijn schot uit een moeilijke hoek werd gepareerd door de keeper. Aan de andere kant kregen de Koekangers ook grote mogelijkheden, maar hadden de spitsen het vizier niet op scherp of stond Daan Budding goed opgesteld. En zo stevenden beide ploegen af op een verlenging. Vitesse'63 had deze verlenging nog kunnen afwenden, want de ploeg kreeg in de slotseconden nog een dot van een kans, maar een hoge voorzet bij de 2e paal kon van 2 meter afstand niet in het lege doel binnengekopt worden en zo haalde iedereen bij Bsvv opgelucht adem en moest er 2x een kwartier verlengd worden. In de verlenging was het beste bij beide teams er wel af. Vitesse'63 kreeg nog een grote kans, maar het schot van dichtbij verdween naast het doel. Waar de lijstjes voor de strafschoppenserie al werden gemaakt, mocht Bsvv er nog 1x gevaarlijk uitkomen. Himen Mohammed wist met een goede pass Nico Hoogeveen te bereiken, die kapte zich knap vrij, maar zag zijn schot via een hand van een verdediger over het doel belanden. Iedereen van Bsvv schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter zag er alleen een corner in. Maar uit deze corner belandde de bal via een scrimmage voor de voeten van Marten Homan en deze schoot hard raak: 0-1! De ontlading was groot aan de kant van de Bovensmildegers en het feestje werd al gevierd. Maar dat feestje kon pas echt gevierd worden, nadat Daan Budding in de resterende minuut, nog een goede redding in huis had in een 1 op 1 situatie. En zo heeft Bsvv het wederom geflikt om zich via de nacompetitie veilig te spelen. Klasse jongens!

Nog een speciaal dankwoord voor onze "gastspelers" van vandaag en eerder dit seizoen: Marten Homan en Nico Hoogeveen. Grote klasse dat jullie de ploeg wilden helpen.
Ook een speciaal dankwoord voor de sponsors autobedrijf Hemmes en melkvee- loonbedrijf Timmermans, voor het mogelijk maken van de spelers/supportersbus. En last but not least de supporters! Bedankt voor jullie trouwe steun en hopelijk tot volgend seizoen.

De handhaving werd nog even gevierd bij een andere sponsor, café de Bridge. Ook hiervoor dank.

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 7 december 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: P. Lok
Gastteam:
JO14-1
Bestuurslid van dienst:
T. Klein-Bramel
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: P. Lok
15.30u-19.00u: R Guichelaar
Bestuurslid van dienst:
A. Doek