Bsvv heeft na een zwaarbevochten overwinning op Scn, de finaleronde van de nacompetitie bereikt. In een meer spannende dan goede wedstrijd, wonnen de Bovensmildegers na verlenging met 2-1 van de ploeg uit Nieuwlande. Hierin treft het aankomende zaterdag het Vitesse'63 van trainer Ben Batterink. De wedstrijd gaat gespeelt worden bij Sv Pesse.

Onder zomerse omstandigheden begonnen beide ploegen om half 3 aan deze 1e ronde van de nacompetitie. (Inval) trainer Arnold vd Broek moest wederom improviseren in de opstelling, want de ploeg kampte nog steeds met een aanzienlijke lijst afwezigen. Desondanks begon Bsvv sterk aan de wedstrijd. Binnen de minuut kreeg de ploeg al een aardige kans, maar Rogier Deelstra kon net niet genoeg kracht zetten bij zijn inzet. Ook hierna kreeg de ploeg nog wat mogelijkheden, maar miste het de precisie. Gaandeweg de 1e helft kwamen de bezoekers wat vaker op de helft van Bsvv, maar echt gevaarlijk wisten zij niet te worden. Ook Bsvv wist in het restant van de eerste helft niet meer voor gevaar te zorgen. En zo zochten beide ploegen met 0-0 de kleedkamer op.
De ploeg uit Nieuwlande kwam beter uit de kleedkamer dan Bsvv. En kreeg direct na rust een grote kans om op voorsprong te komen, maar keeper Daan Budding hield zijn doel schoon. In het vervolg van de tweede helft kregen beide ploegen steeds meer moeite met de zware omstandigheden. Van goed voetbal was geen sprake en de kansen schaars. Maar 10 minuten voor tijd was daar dan toch de bevrijdende openingstreffer. Himen Mohammed brak door op rechts en probeerde een vrijstaande medespeler te bereiken, dit lukte niet, maar een verdediger van Scn raakte de bal zo ongelukkig dat die achter zijn eigen keeper belandde: 1-0! In het vervolg beperkte het moegestreden Bsvv zich tot het verdedigen van deze voorsprong. Daan Budding leek zijn ploeg met een paar goede reddingen de overwinning te schenken, maar niet voor het eerst dit seizoen, viel in de blessuretijd de gelijkmaker: 1-1. En zo moest er 2x 15 minuten verlengd worden. Een fikse mentale en fysieke klap voor Bsvv.
Maar in de eerste helft van de verlenging sloeg Bsvv direct genadeloos toe. De keeper van Scn wist een inzet van Himen Mohammed nog net te keren, maar de rebound van Yerold Klein verdween schitterend in de linkerbovenhoek: 2-1! Een hardwerkend en op het tandvlees spelend Bsvv overleefde het restant van de verlenging en plaatst zich zo voor de finaleronde.

Aankomende zaterdag wacht dus Vitesse'63 uit Koekange. Deze ploeg kwam een punt tekort voor het kampioenschap in de 4e klasse E en eindigde zo op de 2e plaats achter kampioen Csvc. De huidige trainer van Vitesse'63, Ben Batterink, staat volgend seizoen bij Bsvv aan het roer.

Voor zaterdag krijgt trainer A. vd Broek weer wat meer mogelijkheden in zijn selectie met terugkomst van een aantal spelers. En wanneer dan dezelfde inzet wordt getoond als tegen Scn, dan moet handhaving mogelijk zijn.

Er rijdt een bus naar Pesse.( zie elders op de site voor meer info). Bsvv kan jullie trouwe steun goed gebruiken.Tot zaterdag!

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 7 december 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: P. Lok
Gastteam:
JO14-1
Bestuurslid van dienst:
T. Klein-Bramel
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: P. Lok
15.30u-19.00u: R Guichelaar
Bestuurslid van dienst:
A. Doek