BSVV 1 moet zich ook dit seizoen zien te handhaven via de nacompetitie. Nadat de ploeg vorige week tegen directe concurrent Hollandscheveld niet verder kwam dan een gelijkspel, volgde op de laatste speelronde een ontluisterende nederlaag tegen titelkandidaat SVM.

BSVV-Hollandscheveld:

Op de voorlaatste speeldag stond er een echte kraker om de strijd om handhaving op het programma. BSVV stond vooraf deze wedstrijd op de veilige 11e plaats, maar Hollandscheveld volgde op de voet met enkel een iets slechter doelsaldo (-2). Met deze voorsprong zou BSVV ook de laatste speelronde ingaan, want beide ploegen kwamen deze middag niet verder dan een gelijkspel (2-2).

BSVV kwam na een kwartier spelen op achterstand, maar Yerold Klein schoot zijn ploeg na een half uur op gelijke hoogte. Vlak voor rust kreeg BSVV een nieuwe domper te verwerken, want door een oliedomme rode kaart moest de ploeg met een man minder verder. Desondanks schoot Rogier Deelstra de Bovensmildegers naar een 2-1 voorsprong. Er volgde een stormloop op het doel van Daan Budding. Die leek zijn ploeg, met een aantal fantastische reddingen en hulp van zijn verdedigers, BSVV de belangrijke overwinning te bezorgen. Maar net als de uitwedstrijd in Hollandscheveld, viel ook nu de gelijkmaker diep in blessuretijd.

SVM-BSVV:

BSVV stond deze middag voor de schier onmogelijke taak om met een goed resultaat uit Marknesse te vertrekken. De ploeg miste naast trainer Alex Visser (Ook vanaf deze plek: beterschap Alex), maar liefst 11 spelers(!). Tevens speelde het tegen een tegenstander die nog kans had op het kampioenschap. De hoop was dan misschien wel gevestigd op Hardenberg '85, te tegenstander van concurrent Hollandscheveld. Dit alles bleek om half 5 ijdele hoop: BSVV verloor met maar liefst 8-0 en Hollandscheveld won met 1-0 en speelde zich zo veilig.

Het zwaar gehavende BSVV (een mix van spelers van het 1e, 2e, 3e en JO 19-1) speelde een verdienstelijke eerste helft. Het kwam op een onnodige 1-0 achterstand, maar kreeg zelf ook kansen op de gelijkmaker, maar in de slotseconde kreeg het een mentale tik doordat toen de 2-0 viel. BSVV kwam desondanks sterk uit de kleedkamer en kreeg een enorme kans op de aansluitingstreffer. Deze werd echter prachtig gekeerd door de keeper van SVM en in de daaropvolgende tegenstoot maakte de thuisploeg de 3-0 en een minuut later zelfs de 4-0. En wanneer op hetzelfde moment ook nog Hollandscheveld op voorsprong komt, is het pleit beslecht. SVM had in de slotfase geen medelijden met de Bovensmildegers en stuurde de ploeg met een 8-0 nederlaag huiswaarts. Iets wat deze gehavende ploeg zeker niet verdiende.

Nacompetie:

BSVV zal zich dus net als vorig seizoen moeten opladen voor de nacompetitie. Het start op zaterdag 1 juni thuis tegen oude bekende SCN uit Nieuwlande. Mocht het deze wedstrijd goed doorkomen dan wacht Vitesse '63 uit Koekange op neutraal terrein. Pikant detail: de huidige trainer van deze tegenstander is Ben Batterink. Deze trainer staat volgend seizoen bij BSVV aan het roer als opvolger van Alex Visser.

Bij sommige spelers moet er echt een knop om als het ook volgend jaar in de 3e klasse wil spelen. Je mag het beslist een dieptepunt noemen dat je in de allesbeslissende wedstrijd maar liefst een elftal spelers mist. Iedereen kan voor zichzelf wel beslissen of dit met een geldige reden was of niet. Complimenten voor de spelers die er afgelopen zaterdag wel stonden. Zelfs een speler die zijn eigen ploeg, die in de race is voor het kampioenschap, "in de steek laat" om BSVV 1 te helpen. Hulde hiervoor!

Laten we er met zijn allen een waardig afscheid voor Alex van maken, door nog 2x te knallen met 100% inzet en handhaving te bewerkstelligen. Heb er dan, met behulp van alle trouwe supporters, vertrouwen in dat dat moet gaan lukken. Tot zaterdag!

 

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 21 september 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: J. Jansma
Gastteam:
JO14-1
Bestuurslid van dienst:
H. Poelman
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: J. Warries
15.30u-19.00u: B. Wolf
Bestuurslid van dienst:
D. Mulder