Na een knappe doordeweekse thuisoverwinning, reisde zaterdagmiddag jl. de bijna complete selectie van het 5e elftal (incl. fotografe) af naar Oosterwolde voor een 3 punter tegen de Griffioen.

Het hoofdveld lag er keurig strak gemaaid bij. Ware het niet dat het 1e elftal van de Griffioen ook een thuiswedstrijd moest spelen en wij genoodzaakt waren uit te wijken naar het 2e veld. Dit veld was niet bepaald ideaal vlak, maar voldeed toch aan de eisen om onze kunsten op te kunnen botvieren. Afijn, de weergoden waren deze zaterdag ook gunstig gezind, zodat we een heerlijk potje konden voetballen.

Al zeer vroeg kwam het 5e op achterstand. De buitenspelval waar al weken op getraind was, kwam niet geheel vlekkeloos uit de verf. De Griffioen had voorin een klein, zeer behendig, balvaardige spits lopen die goed terug legde waardoor de 1-0 viel. Alarmfase 3 trad voor de verdediging dan ook meteen in werking. Van slag was het 5e niet, we weten ons eigen kunnen. Door rust, coaching onderling en goed positiespel, kregen we de wedstrijd weer onder controle. Dat resulteerde binnen vijf minuten na de 1-0 een knappe gelijkmaker op.


Een perfect op maat gegeven pass van E.Z. op R.V, die slim op rechts de diepte in sprintte, de bal in de loop meenam, op de rand van de zestien zijn man uitkapte en met links laag en hard de verre hoek vond, 1-1.
Het veldoverwicht nam toe, maar grote mogelijkheden bleven uit. Ook de Griffioen kreeg zo nu en dan een mogelijkheid, maar mede door uitstekend en actief bij het spel betrokken keeperswerk van G.S. bleef de schade beperkt. Toch ging het 5e met een voorsprong de rust in. Een heerlijke bal werd diep gespeeld op spits E.P., die vaak met deze buitenkansjes wel raad weet. Ook dit keer wist hij hem te verzilveren, 1-2.

Na rust een compleet andere veldverhouding. De Griffioen had nu het initiatief, en wanneer BSVV de bal in haar bezit had, was dat een unicum. Om eerlijk te zijn; het was van BSVV zijde niet om aan te zien. De kansen voor de Griffioen namen toe en de 2-2 hing eerder in de lucht dan de 1-3.
Maar zoals een voetbalwet luidt; als jezelf geen doelpunt maakt, valt hij aan de ander kant. En zo geschiedde. Waar men er combinatie tikkend niet uit kwam, lukte wederom een lange bal wel. Weer had spits E.P. een sublieme loopactie. Hij kroop voor de verdediger, schudde hem af en zette de keeper op het verkeerde been, 1-3.


De Griffioen was geknakt en was niet meer bij machte om het tij te keren. Dat leidde zelfs een eigen doelpunt in. Na een messcherpe voorzet van E.Z bedoeld op E.P, was er een Griffioens been die daar anders over dacht en zijn eigen keeper verschalkte, 1-4. Er ontstond enorm veel ruimte op het middenveld. Dankbaar veroverde R.Z in de middencirkel de bal, gaf een splijtende pass op de uitblinkende K.v.W. die de bal met een fantastische individuele loopactie spits E.P bediende, die zo deze middag een onvervalste hattrick maakte, 1-5.

Man van de wedstrijd was scheidsrechter Nuwolt.

S'avonds kwamen we nog bijeen om gezellig met elkaar een aantal spelletjes te doen, onder het genot van een hapje en een drankje. Heren organisatie, dank jullie wel, het was weer top geregeld!

Ook nogmaals aan fam. De Boer, hartelijk dank voor de gastvrijheid!

 

De verslaggever.

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 21 september 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: J. Jansma
Gastteam:
JO14-1
Bestuurslid van dienst:
H. Poelman
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: J. Warries
15.30u-19.00u: B. Wolf
Bestuurslid van dienst:
D. Mulder