Wie herinnert zich dat kleine Molukse jongetje uit Assen nog? Djenahro is zijn naam en wij mogen trots zijn als club, omdat zijn voetbalwieg in Bovensmilde staat. Zijn ouders kwamen in contact met toenmalige trainer van de kabouters, Robert Polnaja. Hij nam hem onder zijn hoede. Ondanks zijn jonge leeftijd namen wij hem aan als spelend lid. In eerste instantie zou hij bij de kabouters beginnen, maar omdat  animo binnen de jeugd toenam hebben we een extra F-team opgestart. In dat team kwamen we een speler tekort, wat werd opgelost met de komst van Djenahro.

De tegenstanders waren toen al 2 jaar ouder dus ook groter. Dat dit kleine mannetje kon voetballen wisten we, alleen het gevaar was dat hij door de grotere tegenstanders overlopen zou worden. Geen paniek, hij compenseerde dit met snelheid en behendigheid (balcontrole).

Na veel getrek van de Asser clubs hebben zijn ouders besloten om Djenahro toch naar Assen te brengen. Dit was begrijpelijk, maar natuurlijk jammer voor BSVV. Gelukkig bleef het hier niet bij, want hij kon via een bepaalde constructie bij de jeugd van Ajax spelen. Dit was een droom voor hem en zijn ouders.

dj4

dj3

(©Sportclub Heerenveen, 2019)

 

Bij Ajax spelen duurde maar een paar seizoenen. Eerlijk gezegd was het eigenlijk een onmogelijke opgave om telkens van Assen naar Amsterdam te reizen. Daarom veranderde de route naar Amsterdam in een route naar Heerenveen. Daar heeft hij zijn carrière verder opgebouwd en hij mag daarom nu een mooi profcontract tekenen. Uiteindelijk moeten we juist trots zijn dat Djenahro ons nooit vergeet.

 

Link naar het artikel van SC Heerenveen (tevens bron van bijgevoegde afbeeldingen): https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/djenahro-nunumete-tekent-driejarig-contract/10