Als je houdt van wervelend voetbal kom je kijken bij de RES 6e klasse, waar het 4e en het 5e zijn ingedeeld. Afgelopen weekend kwam de gehele top 3 van deze klasse hun kunsten vertonen op ons sportcomplex, namelijk bij het 4e dat eerste staat, Fit Boys 4  dat tweede staat en  Peize 3 dat op plek drie staat. Het 4e moest aantreden tegen Peize 3 en maakte geen fouten. Het hield de 3 punten thuis. Gescoord werd er door Roald; 1-0. Toen speelde het 4e met 10 man omdat Wouter 10 min rust moest nemen van scheidsrechter Beenker voor een matige overtreding. De 2-0 naam Mark voor zijn rekening en zo gingen de teams de rust in.

In de 2e helft kwam Peize nog terug op 2-1 maar gelijk in de volgende aanval kreeg het 4e een strafschop die Niels onhoudbaar achter de keeper werkte. Uitslag 3-1.

Het 5e moest deze middag tegen het sterke Fit Boys 4 dat op de 2e plaats stond met een wedstrijd minder als ons 4e en 2 punten achterstand. Het was dus de opdracht om het Fit Boys zo moeilijk mogelijk te maken om niet met de 3 punten naar Beilen af te reizen. Dat is gelukt deze  middag door 1-1 tegen hun te spelen.

In de 1e helft werd het 5e constant onder druk gezet en kwam het haast niet bij het doel van Fit Boys in de buurt. Door de snelle voorhoede en het betere voetbal kwamen zij gauw op een 0-1 voorsprong. Hierna heeft Fit Boys nog diverse doelrijpe kansen gehad om het 5e op een grote achterstand te zetten, maar door perfect en zeer goed keepers werk en het niet scherp zijn van de spitsen zijn we de rust in gegaan met een 0-1 waar we blij mee waren.

Het 5e had op deze middag maar 12 spelers beschikbaar vanwege vakantie/blessures/studie etc. Door wat gast spelers kwamen we toch op 14 spelers. Bedankt nog Boys voor jullie hulp.

De 2e helft waren wij heer en meester met de fitte spelers die de uitgebluste oudjes hadden vervangen. Bij Fit Boys ontbraken ook diverse spelers, waardoor zij met een kleine selectie kwamen en ook bij hun de vermoeidheid de overhand kreeg. Hierdoor kregen wij de kansen, maar ook bij hun stond de keeper steeds op de juiste plaats. Onze Rico werd in het beruchte gebied gevloerd waardoor wij een strafschop kregen die hij zelf nam en onhoudbaar inschoot: 1-1.

Dit was een terechte uitslag die door onze vechtlust tot stand is gekomen. Wat ook vermeld moet worden is dat deze strijd werd gevochten met de aan zijn rug geblesseerde Thony. Daarnaast vielen tijdens de wedstrijd onze keeper Guido uit vanwege zijn lies. Hij werd overigens geweldig vervangen door Kevin. Ook viel Gerben uit met last van zijn knie. Daarnaast was Nick weer even terug op het oude nest om zijn broer Björn in actie te kunnen zien op het voetbalveld.

Aanstaande zaterdag speelt het 5e thuis tegen Zevenhuizen en het 4e uit tegen het sterke Fit Boys in Beilen.

Ook willen wij scheidsrechter Feijen nog bedanken dat hij deze wedstrijd wilde fluiten.

Gr van de trotse vlagger