2 maart 2019 - BSVV 4 heeft in het eerste weekend van maart uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Na de redelijk eenvoudige 5-1 overwinning op Zevenhuizen 1 (zat.) van 3 weken geleden, mocht er nu een 1-2 overwinning genoteerd worden op bezoek bij Peize 3 (zat.). Hierdoor hebben de mannen van het 4e in 2019 nog een perfecte score staan.

De reserve 6e klasse N kent tot op de dag van vandaag liefst 4 titelkandidaten. Peize 3 was voorafgaand aan dit weekend lijstaanvoerder (samen met Fit Boys 4). BSVV 4 en Smilde'94 3 volgen op basis van verliespunten op slechts 1 punt. Reden genoeg dus voor BSVV 4 om de eerste ontmoeting met Peize 3 in een winstpartij om te zetten. Dit om de koppositie over te nemen, aangezien Fit Boys 4 dit weekend vrijaf had.

Over het eerste kwartier kunnen we vrij kort zijn. Mede door het vroege tijdstip van 12 uur leken beide ploegen nog een beetje wakker te moeten worden. Het was van beide kanten even aftasten en kijken waar elkaars kwaliteiten lagen. Tot echt grote kansen heeft dit niet geleid. Na een minuut of 20 was de eerste grote kans raak. Een goed voorbereidende actie van Roald kwam terecht bij Bauke, die met een schitterende volley de brilstand van het bord haalde: 0-1. BSVV had de voorsprong te pakken waar ze naar op zoek waren en Peize moest komen. Verder dan een overgekopte bal uit een vrije trap en een schot uit de 2e lijn kwam Peize niet, mede dankzij een goed keepende Henk en een goed georganiseerde verdediging. Hierbij moet Simon uitgelicht worden, want hij zorgde ervoor dat de beste man van Peize geneutraliseerd werd. Zo'n 10 minuten voor rust kwam Peize dieper in de problemen. Een slechte aanname van de centrale middenvelder van Peize werd onderschept door Bryan. Hij speelde Roald in de voeten, Roald ging voor de actie en schoot hard op doel. Hoewel de keeper deze nog wist te pakken, kon opnieuw Bauke de rebound eenvoudig binnen schuiven: 0-2. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht. De conclusie van de eerste helft: verdiende voorsprong, maar de 3 punten zijn allesbehalve een zekerheidje.

De tweede helft begon. Peize moest komen en hadden vanaf het begin van de 2e helft de druk er vol op staan. Echte grote kansen konden het eerste kwartier worden voorkomen en omdat Peize moest komen had BSVV voorin af en toe zeeën van ruimte. Hier werd helaas te weinig mee gedaan en Peize werd steeds gevaarlijker, ditmaal met een bal op de lat. Zo'n 20 minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Eén van de twee aanvallers kreeg een goede bal vanuit het middenveld en op identieke wijze als de 0-1 schoot hij deze tegen de touwen: 1-2. De slotfase kon beginnen en het was voor BSVV een kwestie van overleven. De, meestal, goede lange ballen van Chris zorgden ervoor dat de druk achterin soms even verminderd werd. Een aantal schoten vanuit de 2e lijn werden goed gepakt door Henk en ook Joost kon samen met de ietwat teruggeschoven Michel de extra spits onschadelijk maken. 5 minuten voor tijd leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Een goede voorzet hoefde alleen maar binnengelopen te worden, maar de spits van Peize miste de bal en BSVV kon weer opgelucht ademhalen. De laatste minuten sloeg de frustratie bij Peize nog even toe en dit leidde tot een aantal harde overtredingen. Kansen kwamen er echter niet meer en de ontlading na het laatste fluitsignaal (van de overigens goed fluitende scheids) was dan ook groot: 1-2

De stemming in de kleedkamer was uitstekend en zoals leider Tjeerd al zei: een echte teamprestatie. Deze 3 punter werd gevierd met, natuurlijk, een heerlijk kratje bier. Niet alleen de 3 punten, de overgenomen koppostie, maar ook de zichtbare stijgende lijn stemde dit vriendenteam tot tevredenheid. Deze zaterdag was te zien dat iedereen voor elkaar door het vuur wil gaan.

Dit alles gezegd hebbende, kan nu de blik op de volgende zaterdag. Hier staat het 5e team van BSVV op ons te wachten. Na de late 0-1 van BSVV 4 afgelopen november, zijn deze mannen op revanche uit. Het zal weer een sportieve strijd worden met een gezonde wil om te winnen van beide kanten. Hierna heeft het 4e deze maand nog 2 lastige uitwedstrijden tegen ODV 3 en Fit Boys 4 en krijgen ze Peize 3 nog op bezoek. Laatstgenoemden hebben na afgelopen weekend wat goed te maken en dit doet de spanning alleen maar toenemen. BSVV 4 kijkt uit naar de komende weken, met in april een welverdiend maandje rust.

Voor nu een sportieve groet en wellicht tot een volgende keer.

Een trotse speler