BSVV

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Henk Stel. Henk was lid sinds 1955, maar Henk was meer dan een lid, Henk was een icoon van de club. BSVV was Henk zijn club, al vanaf het eerste uur dat hij lid was miste Henk (behalve als hij ziek was) geen wedstrijd. Er is ook bijna geen teamfoto van het 1e elftal te vinden waar Henk niet op staat. Ook bij de tegenstanders was Henk een graag geziene gast en altijd welkom in de bestuurskamer. Net als bij BSVV waar hij dankbaar koffie dronk of een cassis wist los te peuteren.

Henk had een uitgesproken mening, over trainers, over spelers en over bestuursleden. Als het hem niet naar tevredenheid ging gebruikte hij steevast ‘waardeloos’. En als Henk iets waardeloos vond, dan was het waardeloos, mocht iedereen dat horen en bracht je hem niet op andere gedachten. Daarnaast had hij een hekel aan onrechtvaardigheid en gebruikte hij de woorden ‘mag niet’ als hij iets geconstateerd had wat volgens hem niet door de beugel kon.

Henk had een ongelofelijk goed geheugen. Hij kon je zomaar alles vertellen over wedstrijden van vroeger tot nu, geholpen door zijn schriftjes waar alle uitslagen genoteerd werden en een enorm foto- en krantenknipselarchief. Ook in dit archief was Henk zelf op menig foto terug te zien. In de bestuurskamer werd regelmatig een beroep gedaan op Henks geheugen en werden uitslagen van eerdere wedstrijden zonder enige moeite opgedoken.

Henk had een hekel aan spelers die hun best niet deden of die op de avond voor de wedstrijd te diep in het glaasje hadden gekeken. Hij had er een neus voor en wist menigmaal voor de wedstrijd al welke spelers het die dag niet goed zouden doen. Hij had vaak gelijk en het signaal wat hij afgaf bleek wonderwel vaak te kloppen.

Vroeger was hij een vaste hulp van de onderhoudsploeg en kon je hem prima aan het werk zetten. Ook de laatste jaren was Henk steevast aanwezig op de vrijdagochtenden. Om koffie te drinken of om brood te eten wat Henk Louwes (sr) trouw voor hem mee nam.

Henk was niet alleen bij BSVV aanwezig. Henk struinde wat af in het dorp en had zijn adresjes om thee te drinken, om wat te eten en kwam ook regelmatig nog in The Bridge. Hij was altijd op zijn fiets, door weer en wind, het ging niet hard maar hij kwam er altijd. Geelzwarte sjaal om, liefst voor zijn neus en mopperend doortrappen. Wat veel mensen niet van Henk weten is dat hij goed kon tekenen en dat met trots liet zien.

Van een feestje hield Henk ook wel, niet te lang, maar als er een overwinning werd geboekt was Henk steevast aanwezig om spelers, trainers en bestuursleden te feliciteren. Daarna was hij er ook klaar mee en ging hij weer over tot de orde van de dag.

Naar uitwedstrijden van het 1e elftal had Henk steevast een plekje in de auto van de sportverzorger of de trainer. Hij bewaakte de kostbaarheden en zocht een plekje in of bij de dugout zodat hij de wedstrijd kon volgen.

Henk was een graag geziene gast, mocht bij BSVV overal zomaar binnen lopen. Van kleedkamer, bestuurskamer tot keuken, Henk vond zijn weg en deed zijn ding. Op zijn manier, in de loop van de jaren wat meer op de achtergrond, maar hij was er altijd. Op 8 januari is Henk overleden. Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte met het verlies en gedenken een bijzondere BSVV-er. We zullen hem missen.

 Henk Stel