De spanning was al een paar dagen aanwezig bij BSVV 5. Er kwam een derby aan tussen de Smilde en Bovensmilde op ons sportpark. Beide teams kwamen het veld op en met de warming up zag je al dat er serieus naar de wedstrijd is toegeleefd. Het team van het 5e was op div plaatsen gewijzigd, omdat dat er spelers ontbraken die door div redenen afwezig waren. Dit was echter geen probleem omdat we beschikken over een grote selectie aan spelers. Deze wedstrijd stond onder leiding van onze scheids Henk Doek, die het op zich had genomen om de wedstrijd te leiden. Dit omdat er verder niemand aanwezig was om deze strijd in goede banen te leiden.

De 1e helft verliep niet zoals de leider de opstelling had bedacht. Door het vroege scoren van Smilde kwamen we niet in ons spel wat resulteerde in een vroeg tegen doelpunt; 0-1. We hadden de tijd niet om de rug te strekken, toen onze keeper door een prachtig afstand schot werd verrast. Zo stond het al 0-2. Dit was het teken van Smilde om de trekker over te halen en ons voor rust op een verdere achterstand te zetten. Dat gebeurde, de rust gingen we in met 0-3.

Na wat wisselingen in de rust kregen we het spel op het middenveld wat beter onder controle, wat iets meer druk op de achterhoede van Smilde bracht. Wij lieten in het begin van de 2e helft het betere spel zien, maar we moesten er wel op verdacht zijn dat er een paar snelle spelers in hun voorhoede stonden die het onze achterhoede nog div malen heel erg moeilijk zouden maken. Ze schoten nog enkele keren op de paal en gelukkig voor ons stond hun visier ook niet meer zo scherp om de uitslag naar een hoger stand te brengen.

Door een prachtig doelpunt van Rico stond de stand aan het eind op 1-3 en dit was een terechte uitslag omdat het 5e niet de vuist kon maken om het Smilde moeilijk te maken. Zoals gewoonlijk wordt er na de wedstrijd even nagekletst met een natje, over wat een ieder goed en verkeerd had en heeft gedaan.

In deze nazit heeft Rico het woord tot zich genomen om een speler van het 5e even te vertellen hoe hij de wedstrijd van deze speler had beleeft. De speler in kwestie heeft altijd wel zijn woordje klaar, maar was nu door stomheid verslagen en was een tijdje aan het zoeken op zijn weerwoord. Deze kwam ook, zoals we van hem gewend zijn. Zo wisten we dat hij weer goed bij de les is gezet voor de komende wedstrijd, uit tegen s.v Haulerwijk 3.

Maar om het verslag te eindigen, alle hulde aan onze scheids Henk Doek die het toch op zich heeft genomen om de wedstrijd te leiden, anders hadden we niet gespeeld.

 

Mvg de grens.

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 21 september 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: J. Jansma
Gastteam:
JO14-1
Bestuurslid van dienst:
H. Poelman
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: J. Warries
15.30u-19.00u: B. Wolf
Bestuurslid van dienst:
D. Mulder