Dit seizoen begon voor Wybe Jan en mij op 22 juni. In de mailbox kregen we de spelersnamen door voor JO8. We hadden er op papier acht. Onze eerste wedstrijd vorig seizoen werd kansloos verloren met 15-0 en hiermee kwamen we nog goed weg. Onze beste twee pelers van vorig seizoen vertrokken daarnaast ook nog eens naar JO9. Wybe Jan en ik moesten wel even achter onze oren krabben, want wat zou dit seizoen brengen? Afijn, we zouden wel zien waar het schip zou stranden. Ons motto was: “Als de kinderen maar plezier hebben.”

Afgelopen zaterdag was het 1 december. We zijn ongeslagen kampioen geworden. We zijn van acht naar 13 spelers gegaan. Vanaf de eerste wedstrijd hebben alle kinderen gelijk vol gas gegeven. Het resultaat is dan ook dit KAMPIOENSCHAP.

Wie zijn de sterren die dit voor elkaar hebben gekregen:

Sylvie en Lauren: de voetbalchickies.
Ze staan beide in de spits en willen het liefst maar 1 ding: scoren. Op het moment dat de dames hun charmes in de strijd gooien, zijn de mannelijke tegenstanders al gezien en ligt de bal vaak al in het net.

Thijs en Iwan: Baronnemans en de hakjesman.
Thijs is de 2de keep en een stoere verdediger. De gedachten van Thijs dwalen nog weleens af, maar is hij goed bij de les, dan is hij een sta in de weg voor de snelste spits.
Iwan is in heel Drenthe bekend om zijn hakjes. Of het nu in de aanval of in de verdediging is, hij is aan het hakken. Dat ik het afgelopen jaar zo grijs ben geworden, is hier het directe gevolg van.

Audrey en Adil: de voetbalprinses en de Hakim Ziyech van Bovensmilde.
Audrey en Adil zijn de super ballenafpakkkers van JO8. Ze laten regelmatig tegenstanders die 2 koppen groter zijn, door de lucht vliegen. Bekend en berucht om hun tomeloze inzet en karakter.

Viani en Stan: de aanvallende verdediger en de man.
Viani, door Wiebe Jan aangetrokken van SEP uit Delft. Noemt zichzelf een aanvallende verdediger. Bijna onpasseerbaar als hij meedoet.
Stan is na diverse omzwervingen ook in de verdediging terecht gekomen. Staat bekend om zijn harde schot. Aanvallers komen hem niet 1, maar minimaal 2 keer tegen als ze richting ons doel gaan.

Milan en Sylvano: de stille liefhebber en de 3de keep.
Milan, de liefhebber van weinig woorden. Ik denk dat het motto van Milan is: geen woorden, maar daden. Anderen spreken met hun mond, Milan laat zijn voeten spreken. Onmisbare schakel op het middenveld.
Sylvano, inmiddels 3de keep. Sylvano heeft nog wel eens moeite met het juiste doel te vinden, direct na de pauze. Sylvano kan echter wel alleen maar mooie goals scoren.

Lize en Jesper: de vrijloopster en de ma van de truc.
Lize zit nog niet zo heel lang op voetbal, maar is wel aanwezig. Gaat voor niets en niemand aan de kant. Heeft een goed gevoel voor vrij lopen en kan dit dan ook als de beste. Scoorde in een laatste wedstrijd prachtig.
Jesper; 1ste keeper en topscoorder. Rare combinatie, maar dat hebben we allemaal te danken aan WYbe Jan. ‘De truc van Wybe Jan’ is inmiddels bekend in de drie noordelijke provincies. Jesper is een multifunctionele speler die werkelijk overal in het veld te vinden is. Wil graag een vrije, maar daar ging de leiding van JO8 niet mee akkoord.

Otman: de buffel uit Syrië. Vanuit Syrië in Bovensmilde terecht gekomen. Temperamentvol met een enorme drive. Buffelt op het middenveld.

Tot slot nog even 2 bedankjes. De eerst aan Sander. Sander was altijd back-up als Wybe Jan of ik verhinderd waren. Klasse jongen. De tweede is aan Rolf. Rolf heeft alle thuiswedstrijden van dit team gefloten. Dank je Rolf.

Tjebbe