Afgelopen weekend vonden er drie belangrijke sportevenementen plaats in het noorden. Op de derde plaats de derby Groningen- Heerenveen (uitslag 2-0); Als nummer twee natuurlijk de Hel van Bovensmilde, waar 500 deelnemers diverse hindernissen moesten afleggen om de eindstreep te halen. Maar het belangrijkste evenement van afgelopen weekend? Dat was de topper op het voetbalcomplex van BSVV, te weten de derby in de 6e klasse: BSVV 5 tegen BSVV 4. De thuisploeg stond zevende en de ‘uitploeg’ eerste in deze competitie.

In de volksmond bij BSVV ging het al over de wedstrijd van de ouwetjes tegen de jeugd. Dit was natuurlijk ook het geval, maar dit betekent alles behalve een makkelijke wedstrijd voor de jeugd. De oudjes zijn niet zo snel in de aanval, maar stug in de verdediging waardoor de jeugd nauwelijks een opening creëren kon om écht gevaarlijk voor het doel te worden. Het vierde speelde vol op de aanval, door de backs meermaals af te jagen. Dit bood geen doorslag voor ze en dus was de stand bij rust 0-0. Bij deze moeten we ook vermelden dat er bij beide teams gastspelers mee deden.

Naar mate de wedstrijd vorderde leek de werklust om de overwinning naar zich toe te halen bij beide teams te zakken. Door diverse wissels die de leiders toe moeten passen (zodat een ieder aan het spelen toe kwam), kregen we een ander spel te zien in de 2e helft. Het 4e besloot minder hoog op te spelen, om zo een counter uit te lokken. Het 5e kwam er zo nog af en toe gevaarlijk uit, maar zonder resultaat.

Het einde van de wedstrijd kwam in zicht toen een verdediger van BSVV 5een overtreding maakte op zo’n 20 meter. De captain Chris van Burum nam de taak op zich en schoot de bal als een streep het doel in: 0-1. Zo’n late goal betekende de doorslag van deze zeer sportieve wedstrijd die geleid werd door Jan Veldhuis.

De dag werd afgesloten door met de beide teams gezamenlijk te eten bij de Wok te Smilde, waar het heel gezellig was. Er is veel lol gemaakt met z’n allen, maar er komt natuurlijk ook een ‘return’: BSVV 4 - BSVV 5. Dit zal pas in 2019 zijn, dus voor nu keert de rust even terug op Sportpark Bovensmilde.