Zo halverwege de eerste seizoenshelft is het tijd om even terug te blikken op de ontwikkelingen van de JO-19. Met recht een onder 19 want als we kijken naar de samenstelling van de 14 teamleden dan bestaat het team uit 1 2de jaars A, 7 1ste jaars en liefst 6 spelers die gewoon nog in de JO-17 hadden kunnen voetballen. Als je dan in de 2de klasse speelt dan is het vaak qua fysiek en ook qua inhoud een groot verschil met de tegenstander. Gelukkig is dat niet erg, want dit team moest het toch altijd al hebben van het samenspel. En daar zijn ze onder trainer Jordy prima mee door gegaan.


Van de 3 wedstrijden in de beker gingen er 2 nipt verloren en werd er 1 gewonnen. In de competitie werden er 2 verloren, 1 gelijk en tot nu toe 2 gewonnen en staan ze op een keurige 5de plek mooi in de middenmoot. Doelsaldo totaal 23 voor en 20 tegen. Over 8 wedstrijden gezien bijna 3 goals per wedstrijd. Alle wedstrijden die verloren gingen werden met 1 goal verschil verloren en er was altijd uitzicht op meer.


Allemaal cijfertjes uiteraard, maar belangrijker is de ontwikkeling van het team en de spelers. Na vorige week gewonnen te hebben van Nieuw Roden ging de reis afgelopen zaterdag naar Actief uit Eelde. De eerlijkheid bied te zeggen dat de wedstrijd tegen Nieuw Roden qua spel niet de beste was, maar goed 3 punten, dan doen we daar niet moeilijk over. Tegen het fysiek sterke Actief liet het team bij fases zien hoe goed ze kunnen voetballen. Een prima opbouw van achteruit, soms even een stationnetje overslaand, uitgekaatste tegenstanders op het middenveld en vervolgens mooi aanvalsspel via de vleugels met een goede bezetting voor de goal. Of zoals Ludwig het mooi samenvatte, “het was echt genieten”. Daarnaast ook nog een flinke dosis strijdlust en dat alles resulteerde in een zeker niet geflatteerde 1-5 voor onze jongens tegen een op voorhand zeker gelijkwaardige tegenstander. De 1-4 was een aanval over 5-6 schijven waarbij de verdediging van Actief volledig werd zoek gespeeld. Uiteraard was er ook wel even weer het bekende dipje, maar toch, complimenten voor team en trainer, ga zo door!


En dat kan komende zaterdag alweer want dan staat de thuiswedstrijd tegen LEO op het programma. En die kennen we nog van de beker. Ben benieuwd of die ook zoveel progressie gemaakt hebben, we gaan het zien!