Na 3 competitiewedstrijden te hebben gevoetbald in het nieuwe seizoen 2018 - 2019 is BSVV JO9-1 al gepromoveerd van de 3e klasse naar de 2e klasse.

Nadat we afgelopen seizoen als JO9-2 elftal als 3e waren geëindigd in de 4e klasse besloten wij in overleg met het jeugdkader om het nieuwe seizoen, najaar 2018, te beginnen in de 3e klasse. Het team van vorig jaar was op enkele plekken gewijzigd, Jens heeft de overstap gemaakt naar JO10-1 terwijl Daniel en Bas ons team zijn komen versterken vanuit de JO9-3.

De voorbereiding van het seizoen bestond uit 2 bekerwedstrijden. De eerste bekerwedstrijd was thuis tegen onze zustervereniging Smilde '94. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er nog enige twijfels hoe we er conditioneel voor zouden staan na slechts 2 weken voorbereiding. Deze twijfels waren achteraf gezien nergens voor nodig want de wedstrijd resulteerde in een 22-1 overwinning.

De 2e bekerwedstrijd was tegen HHcombi in Hooghalen, tijdens deze wedstrijd hadden we meer tegenstand dan tijdens onze 1e bekerwedstrijd, desondanks werd deze wedstrijd ook gewonnen met 9-1.

Op 22 september begonnen we aan de competitie tegen Rolder Boys, nadat we onze huisfotograaf Johan enkele mooie foto's van ons had gemaakt begonnen we aan de voorbereiding op deze wedstrijd. Door het vroege aanwezigheidstijdstip, in verband met het maken van de foto's, was de voorbereiding iets te lang en was de concentratie ver te zoeken… Om 10:15 gaf de spelleider aan dat de wedstrijd kon beginnen. Het goede spel van de voorbereiding werd tijdens deze 1e competitiewedstrijd moeiteloos voortgezet en resulteerde in een 13-0 overwinning.

Op 29 september volgende onze 2e competitiewedstrijd, een uitwedstrijd tegen FC Assen. Tijdens deze wedstrijden moesten wij 2 van onze talenten missen en leek het op voorhand een zware ochtend te gaan worden. Deze wedstrijd was inderdaad niet van het hoge niveau van de 1e wedstrijd maar werd desondanks wel met 12-2 gewonnen.

Voorafgaande aan deze wedstrijd was er door de trainer een traktatie in het vooruitzicht gesteld. Wanneer er met het “verkeerde” chocoladebeen zou worden gescoord zou Sjaak trakteren. Dit lukte uiteraard… met als gevolg dat de kinderen om 10:00 al lekker aan de chips en ijs zaten.

Zaterdag 6 oktober volgende onze 3e en voorlopig laatste wedstrijd in de 3e klasse en wel tegen LTC. Deze wedstrijd begon al om 8:45 en dit was voor enkele spelers en vooral speelster best vroeg… ondanks het vroege tijdstip stonden we na 38 seconden al met 1-0 voor. Het doelpunt werd door de spelers met weinig gejuich ontvangen. Of het niet juichen nu kwam door het vroege tijdstip of omdat het scoren al zo gewoontjes is was ons niet geheel duidelijk. Ondanks het vele gegaap tijdens de wedstrijd werd deze wedstrijd met 18-2 gewonnen. De balans na 5 wedstrijden, 5 gewonnen en 74 voor en 6 tegen.

Afgelopen week moesten wij via voetbal.nl vernemen dat wij vanaf heden in de 2e klasse voetballen. Gezien de resultaten logisch maar het was netter geweest als de KNVB ons vooraf had geïnformeerd.

Dus vanaf nu allemaal op tijd naar bed, en volle concentratie tijdens de wedstrijd. Dat betekent dat wij ons niet meer laten afleiden door treinen, vliegtuigen, omroepers en tennissende vrouwen.

We gaan de komende tijd zien of wij ons staande kunnen houden in de 2e klasse. Wij kunnen daarbij alle support gebruiken. De 1e thuiswedstrijd is zaterdag 29 oktober om 10:15 tegen Achilles JO9-1.

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

Zaterdag 23 maart 2019
Kantinedienst ochtend
08.00u-12.00u: K. Appelo
Gastteam:
JO9-1
Bestuurslid van dienst:
N. Hoogeveen
Kantinedienst middag
12.00u-15.30u: M. Mulder
15.30u-19.00u: B. Wolf
Bestuurslid van dienst:
A. Doek

Webshop BSVV

Volgende wedstrijd

Zaterdag 23 maart 2019

Nieuwleusen SV - BSVV
Sportpark 't Klaverblad
14.30u