Metamorfose

Het 3e elftal heeft een flinke metamorfose ondergaan. Zo kwamen er 4 spelers (M. Homan, M. Wesenhagen, N. Hoogeveen en R. Homan) over vanuit het 1e elftal. Daarnaast keerden A. Schipper, M. Hoen, M. Takens en S. Usmany terug op het oude nest. Allen hebben een aantal of meerdere jaren niet (op het veld) gevoetbald en gaan nu weer samen voetballen met hun vrienden. Ook A. Doek speelt vanaf dit seizoen in het 3e elftal, hij doet een verplicht stapje terug uit BSVV 2. Daarnaast bestaat het team uit A. Hajro, H. Louwes, J. Tigelaar, M. Noya, M. Stam, N. Hendriks, P. de Draaijer, R. Polnaja, R. Kremer, S. Wolf en T. Gorter. De begeleiding wordt gevormd door het duo D. Turksma en S. Braxhoofden. De overige jongens hebben hun plekje in het 3e verruild voor een plekje in het nieuwe en verjongde 4e.

Bekerwedstrijden

Dit jaar neemt het 3e deel aan het bekertoernooi en speelt daarin 3 wedstrijden tegen ACV 6, LTC 4 (beide 4e klasse) en FC Assen 2, net als BSVV 5e klasse. Allen stuk voor stuk mooie oefenwedstrijden en een mooie manier om voor de competitie aan elkaar te wennen.

BSVV 3 – ACV 6 (7-4)

De eerste bekerwedstrijd was thuis tegen ACV 6. Een mix van ervaren spelers en een aantal jonge goede voetballers. Het 3e begon sterk en stond vrij snel op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Nico. Hierna sloeg de gemakzucht toe en kwam ACV beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 2-2 ruststand. Na een bakkie en een peukie begonnen beide teams met enkele wijzigingen aan de tweede helft. BSVV het meeste balbezit maar gescoord werd er niet. ACV deed dit wel via één van haar snelle aanvallers en zo stond het 3e op een 2-3 achterstand. De mouwen werden opgestroopt en via Alen (kopbal) en Marten (intikker) kwam het 3e weer op voorsprong, 4-3. Nico deed hier nog een schepje bovenop door vanaf de stip de 5-3 op het bord te zetten. Ook ACV liet Patrick nog eens vissen waarna het slotakkoord voor BSVV was. Via Marten (intikker) en Nico (schot) werd de eindstand naar 7-4 gebracht. Een mooi begin tegen een sterke tegenstander. Zeker gezien het feit het 3e deze middag verre van compleet was.

LTC 4 – BSVV 3 (1-4)

De tweede wedstrijd was toch wel een kraker tegen de oud gedienden van LTC. Veel spelers hebben net als de spelers van het 3e een verleden in het eerste elftal en ook vele spelers hebben samen met elkaar gespeeld. Dit was ook te merken aan het aantal toeschouwers uit Bovensmilde die dit duel wilde aanschouwen. Een man/vrouw of 30 waren aanwezig en zagen een leuke voetballende pot. De eerste helft probeerde BSVV voetballend tot kansen te komen. Dit lukte ook, maar het vizier stond nog niet op scherp. LTC hanteerde veelal de lange bal en kreeg ook een aantal kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De rust werd dan ook bereikt met de brilstand. Met een aantal verse krachten aan beide zeiden begon men aan de tweede helft. BSVV had de overhand maar LTC nam de leiding toen een van richting veranderd schot Patrick kansloos liet. BSVV bleef hierna de aanval zoeken en kwam iet wat gemakkelijk op gelijke hoogte door een gemakkelijk gegeven strafschop. Het was Nico die raak schoot. Hierna was het conditioneel gezien gedaan met LTC en liep BSVV uit naar een 1-4 overwinning door doelpunten van Marten (kopbal) en Nico tweemaal. Opnieuw een prima overwinning voor de mannen van Dennis en Sander die zaterdag aan een gelijkspel tegen FC Assen 2 genoeg hebben om zelfs een ronde verder te bekeren.

FC Assen 2 – BSVV 3 (1-9)

De laatste bekerwedstrijd speelde het 3e uit bij FC Assen 2. Een ploeg met louter jonge voetballers en vorig jaar kampioen geworden in de klasse van ons 4e. Bij aankomst waren de jonge honden ook al bezig aan hun warming-up. Het 3e was dus gewaarschuwd, maar niets was minder waar. Al snel stond het 3e op een 1-0 achterstand na een slippertje in de BSVV defensie. Het was daarna te danken aan Martijn, dat FC Assen de score niet verder uitbouwde door een aantal prima reddingen. Na enkele omzettingen kreeg BSVV meer grip op de jonkies van FC Assen en via good old Robert en Alen werd de thee opgezocht met een 1-2 voorsprong. Wat er vervolgens in de ranja zat weten we (nog) niet, maar na de pauze was BSVV heer en meester. FC Assen kwam er niet meer aan te pas en het 3e scoorde er via Marten (3) en Nico (4) lustig op los waardoor de eindstand van liefst 1-9 op het scorebord kwam te staan. De dubbele cijfers hadden er makkelijk ingezeten als het vizier wat scherper had gestaan maar dit bleef FC Assen bespaard.

Competitie

Het 3e kent dus een prima voorbereiding en hopelijk kan deze lijn worden doorgetrokken in de voor het 3e vrij onbekende competitie met een mix van Friese, Drentse en Groningse ploegen. Het aankomende weekend start de competitie met een uitwedstrijd tegen sv Donkerbroek 2. De wedstrijd begint om 14:00 uur