Havelterberg – Onder winterse omstandigheden en op een zwaar verouderd complex hebben BSVV en FDS er een waar spektakelstuk van gemaakt door met 5-5 gelijk te spelen. BSVV kwam tot driemaal op voorsprong waarbij tweemaal zelfs met 2 doelpunten verschil, maar telkens kwam FDS terug waardoor er na iets meer dan 90 minuten voetballen een gelijke stand op het scorebord stond. Met deze puntendeling schieten beide ploegen weinig op in deze aan elkaar gewaagde competitie waar de onderlinge verschillen op soms een uitschieter na klein zijn. Voor BSVV scoorden Nico (2), Angelo, Yerold en Marten
 
BSVV begon scherp aan de wedstrijd en zette voeg druk op de defensie van FDS. BSVV was dichtbij de openingstreffer na een goede actie en voorzet van Christofer kwam Marten kracht te kort om de keeper te verschalken. De toon was gezet en BSVV ging door met het creëren van kansen. De voorsprong liet dan ook niet lang op zich wachten. Een prima steekbal van Kaji werd beheerst afgerond door Yerold. BSVV rook bloed en FDS was even van slag. De 0-2 werd prima binnengekopt door Angelo na wederom een assist van onze nummer 10 Kaji. Menig één dacht vervolgens dat het een simpele middag zou worden voor BSVV, maar niets was minder waar. BSVV verloor zelf tweemaal knullig de bal en de behendige en snelle spitsen van FDS wisten hier wel raad mee en werkten in een mum van tijd de 0-2 voorsprong weg door tweemaal te scoren. Een domper voor BSVV dat de wedstrijd domineerde maar toch even weer met beide benen op de grond werd gezet.
 
Na de thee golfde het spel op en neer. Mede door het gladde veld en de winterse omstandigheden was goed voetballen moeilijk. De nieuwe voorsprong voor BSVV kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen toen de bal na een ingooi van Angelo via Marten bij Nico terecht kwam die de keeper kansloos liet met een geplaatst schot. Lang kon BSVV niet genieten van deze voorsprong want bij de eerste beste aanval van FDS was het alweer gelijk. BSVV liet het hier niet bij zitten en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Na een overtreding op Yerold ging de bal op de stip. Nico ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot BSVV op een nieuwe voorsprong. Niet veel later breidde BSVV de score verder uit toen een voorzet van Nico werd binnen gewerkt door Marten. Wie dacht dat de buiten binnen was voor BSVV kwam bedrogen uit en ook was er schijnbaar niets geleerd van de eerste helft toen BSVV met 2 doelpunten verschil voor stond want wederom binnen enkele minuten had FDS de schade ongedaan gemaakt en stond het 5-5. BSVV mocht hier achteraf wellicht nog blij mee zijn toen Yerold de rode kaart kreeg na een overtreding en BSVV de laatste 10 minuten verder moest met een man minder. FDS profiteerde hier gelukkig niet van en zo speelde BSVV voor de vierde maal op rij gelijk.
 
Volgende week wacht voor BSVV de altijd lastige ontmoeting met oude bekende SCN. FDS speelt dan uit tegen Hollandscheveld.
 
Statistieken FDS - BSVV 5-5 (2-2)
12: Yerold Klein (BSVV): 0-1
28: Angelo Hummel (BSVV): 0-2
32: FDS: 1-2
34: FDS: 2-2
37: Nico Hoogeveen (BSVV): Geel
51: Robin Timmer (BSVV): Geel
56: FDS: Geel
59: Nico Hoogeveen (BSVV): 2-3
61: FDS: 3-3
66: Nico Hoogeveen (BSVV): 3-4
69: Marten Homan (BSVV): 3-5
77: FDS: 4-5
80: FDS 5-5
81: Yerold Klein (BSVV): Rood
84: Jordy de Groot (BSVV): Geel
 
Opstelling BSVV: Daan Budding, Angelo Hummel, Rob Schreuder, Robin Timmer, Martijn Hemmes, Yerold Klein, Jordy de Groot ©, Kaji Mohammed, Nico Hoogeveen, Marten Homan (Thomas Klein Bramel), Christofer De La Cruz (Martijn Noija)
 
Wissels: Martijn Noija, Thomas Klein Bramel, Roan Wolters
 
Man van de wedstrijd: Angelo Hummel

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

26 mei 2018
Kantinedienst ochtend
Johan Jansma
Gastteam:
JO-9-2
Bestuurslid van dienst:
Niels Hoogeveen
Kantinedienst middag
Roland Groenink tot 16.00 uur
Peter Louwes tot 19.00 uur
Team ondersteuning:
Zie rooster ass. kantinedienst
Bestuurslid van dienst:
Aaldert Doek