Ja hoor ze zijn er weer, die vingervlugge sportievelingen die niet met hun vingers van andermans spullen af kunnen blijven. Diefstal noemen we het, geld jatten uit andermans portemonnee die per ongeluk in een kleedkamer is achtergebleven. 

Nu kan je natuurlijk de vraag stellen wat die portemonnee in een kleedkamer deed. Het antwoord is simpel, vergeten. Ja stom…. dat weet het slachtoffer zelf ook wel. Maar toch is het lullig dat je bestolen wordt als je voor andermans kinderen vrijwilligerswerk doet bij BSVV. Ja toch? 

Helaas is het niet de eerste keer. Net voor de zomerstop verdween er op soortgelijke wijze een horloge. Helaas hebben we van die ontvreemding geen camerabeelden, anders hadden we de dader inmiddels in zijn of haar nekvel gegrepen. Deze keer kunnen we de camerabeelden gelukkig wel bekijken*…. Het is maar dat je het weet! 

Best lullig dat we zo’n sportieveling in huis hebben. Het drukt ons weer even met de neus op de feiten. We worden helaas weer eens geconfronteerd dat onze spullen ook bij BSVV niet veilig zijn. Dus opgelet, op je eigen spullen maar ook op die van een ander. Let goed op dat je je spullen op een veilige plek bewaart en laat de spullen die je niet nodig hebt gewoon thuis. 

Daarnaast doe ik een beroep op alle BSVV’ers. Geef je ogen goed de kost, help ons een oogje in het zeil te houden. Tref je iemand in een kleedkamer die daar niet hoort? Geef het bestuurslid van dienst of de kantinemedewerker dan even een seintje zodat we polshoogte kunnen nemen. 

Dan nog even dit. Bij diefstal doen we altijd aangifte, is de dader niet meer welkom en willen we de schade vergoed hebben. Dat geldt ook voor de diefstal van afgelopen zaterdag… 

Dus….. andermans spullen? Gewoon afblijven!

Jan Drenth | Voorzitter

* indien dit voorval op een misverstand berust verneem ik dat graag, dat scheelt een aangifte.