Vanochtend las ik een berichtje in de krant over de lul-niet-lollie. Het bericht gaat over praatlustige concertbezoekers die tijdens optredens hun mond niet kunnen houden en de boel verzieken door op de verkeerde momenten te "lullen".

Ik vind het een prachtige en ludiek gevonden oplossing van een Haags poppodium. Nu ben ik niet altijd gecharmeerd van dat wat er in Den Haag wordt verzonnen, maar dit kan ik waarderen. Prachtig toch… een lollie uitdelen om het signaal af te geven dat je af en toe je mond beter kan houden….

Stel je eens voor dat we dit bij BSVV ook gaan doen, bijvoorbeeld bij jeugdwedstrijden. Een lollie voor de ouders langs de lijn, om af en toe even hun mond te houden. Zodat ze hun kinderen gewoon met rust laten en hun eigen 'spel' laten spelen. Want laten we eerlijk zijn, als ze zonder onze aanwezigheid spelen hoeven we ook toch niet de hele tijd instructies te geven? Het is alleen maar een gedachte hoor… trek het je niet te persoonlijk aan.

Wellicht zijn de lollies ook een oplossing voor toeschouwers tijdens seniorenwedstrijden? Want stel je eens voor dat een grens- of scheidsrechter gewoon zijn werk kan doen zonder dat hij kritiek krijgt of voor rotte vis wordt uitgemaakt? Zouden we met het uitdelen van lollies het ook voor deze mensen leuker kunnen maken? Het lijkt me een prachtig experiment. Ik ga het binnenkort eens uitproberen….

Maar…. maak je geen zorgen, de lollies zijn gratis, ik kom ze persoonlijk brengen en als dank voor je medewerking wil ik graag met je op de foto.

Ik ben gek op experimenten! En ja…. Ik zou op z'n tijd ook een lollie moeten nemen….

 

Jan Drenth | Voorzitter