Voetbalzaken jeugd

 

Informatie over voetbalzaken jeugd

De voetbalsport bij de jeugd heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid, maar vergemakkelijkt ook de inpassing en integratie in de samenleving, biedt een niet-formele leerervaring en bevordert interculturele contacten.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Jeugdvoetbal is om die reden alleen al belangrijk voor BSVV. Het in de buitenlucht op een veld laten bewegen van zoveel mogelijk jongens en meisjes, trachtend om het voetbalspel onder de knie te krijgen is de droom voor elke voetbalvereniging.

Aan iedereen bieden we een prima voetbalopleiding op zijn of haar niveau. Plezier voor de jongens en meiden staat hoog in het vaandel zonder de prestaties en ontwikkelingen te vergeten. Zonder plezier geen prestatie.

Dat voetballen alleen een sport voor jongens zou zijn, is allang een achterhaald idee. Voetbal is voor iedereen. Tegenwoordig beleven daarom ook veel meisjes bij BSVV plezier aan het voetballen. 

Wekelijks overleg

Tijdens het voetbalseizoen is er op donderdagen het wekelijks overleg t.b.v. de wedstrijden voor het weekend erna. Van: 19.00-19.30 uur voor F-, E- en D-teams en van 19.30 uur tot 20.00 uur voor de C-, B-, A-teams.

Wil je een voetbalcarriëre?

Droom je van een profcarrière of lijkt het je gewoon leuk om lekker te voetballen? Word dan lid van BSVV. 

Als je nog niet helemaal zeker bent of je bij BSVV wilt komen voetballen, dan is het altijd mogelijk om een proeftijd "mee te draaien". Een aantal keren(3) geheel vrijblijvend meetrainen, om de sfeer te proeven en om te kijken of het bevalt, behoort tot de mogelijkheden. Kom gerust eens vrijblijvend kijken op de velden van BSVV bij MFA `De Spil`.

Vanaf 4 / 5 jaar kun je bij BSVV gaan trainen

Wilt u meer informatie hierover neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden 

Dus heb je zin om te gaan voetballen dan kun je je (aan)melden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouders langs de lijn

Ouders hebben een belangrijke functie bij de sportbeoefening van hun kinderen. Een kind heeft de steun en interesse van zijn/haar ouders nodig.  

Toch is het belangrijk hier enkele kanttekeningen bij te maken: 

Uw zoon/dochter maakt deel uit van de jeugdopleiding van BSVV. Dat wil dus zeggen dat er veel aandacht uitgaat naar de jeugdopleiding. Op technisch, tactisch en fysisch vlak wordt veel gevraagd. Maar ook mentaal moet hij/zij omgaan met de leermomenten die er zijn. Deze kunnen positief, maar ook eens minder positief zijn.

Het gaat erom dat hij/zij zelfstandig met die momenten leert omgaan. Dat houdt bijvoorbeeld in dat hij/zij zelf naar de trainer belt als hij/zij niet naar de training of wedstrijd kan komen. Of minder positief: dat hij/zij zelf de trainer vertelt als hij/zij een probleem heeft.

Zelfstandig leren handelen geeft uw zoon/dochter meer slagingskans in zijn/haar toekomstige sport- en werkloopbaan. Vanaf 12 jaar moeten kinderen leren functioneren in een groep, discussie over elk minder positief moment komt de mentaliteit van uw kind niet ten goede en stimuleert individualisme. Spelers met een perfecte mentaliteit liggen beter in de markt.

Nog enkele tips:

 • Geef blijk van uw belangstelling, woon regelmatig eens een wedstrijd bij.
 • Wees enthousiast en stimuleer hem/haar.
 • Geef hem/haar een duwtje in de rug als het gaat om zelfstandigheid.
 • Laat het coachen over aan de trainer! (coachen door ouders langs de lijn leidt tot verwarring)
 • Als uw kind talent heeft, dan wordt dat heus wel opgemerkt.
 • Winnen is winnen, maar verliezen hoort ook bij het voetbal en is een enorm leermoment voor uw kind.
 • Wees dus niet boos.
 • Bekijk vanuit helicopter-view hoe het werkelijk niveau van uw zoon of dochter is.
 • Wees realistisch.

Enkele afspraken:

 • Over vervanging en wisselen wordt enkel aan het kind zelf uitleg gegeven.
 • Deze afspraken zijn niet bedoeld om ouders af te schrikken, maar wel om misverstanden en problemen te voorkomen.
 • Aanmoedigen is goed, coachen is voor de leiders.
 • Als supporter bent U ook, samen met spelers en leiders, het visitekaartje van onze jeugdteams.

We hopen U bij talrijke wedstrijden te mogen begroeten.

 

Sponsor jeugdafd.

Zaterdag crew

24 maart 2018
Kantinedienst ochtend
Janet Drenth
Gastteam:
JO-15-1
Bestuurslid van dienst:
Thomas Klein Bramel
Kantinedienst middag
Marieke Mulder tot 16.00 uur
Bianca Wolf tot 19.00 uur
Team ondersteuning:
Zie rooster ass. kantinedienst
Bestuurslid van dienst:
Willem Veldhuis